HOPXN+Curcumin spray
30 ml
Przeciwzapalne, przeciwdrobnoustrojowe oraz antyoksydacyjne działanie składników Spray’u HopXn+Curcumin zostało potwierdzone badaniami naukowymi. Górne drogi oddechowe są wrotami dostępu wirusów do organizmu, w tym również SARS-CoV-2. Zastosowanie Spray’u HopXn tworzy na błonie śluzowej gardła i krtani aktywną barierę, która zapobiega przenikaniu wirusów, bakterii i grzybów do organizmu.
Naturalne składniki pochodzenia roślinnego umożliwiają bezpieczne stosowanie wyrobu medycznego HopXn+Curcumin kilkukrotnie w ciągu doby. Oczywiście należy mieć na uwadze, że nawet bezpieczny preparat pochodzenia roślinnego, może powodować np. reakcje alergiczne, w szczególności u alergików.
Wyrób medyczny XopXn+Curcumin tworzy na błonie śluzowej jamy ustnej i gardła ochronny film molekularny, który zapobiega wchłanianiu patogenów chorobotwórczych do organizmu człowieka. Jego zastosowanie przyczynia się nie tylko do ochrony przeciw infekcjom patogenami, ale również do eliminacji działań prozapalnych.
Należy dodać, że flawonoidy chmielowe, w tym ksantohumol, a także kurkuminoidy, kurkumina co do zasady nie rozpuszczają się w wodzie, tworząc słabo wchłanialną przez organizm zawiesinę. XopXn+Curcumin to unikalna kompozycja zawierająca w/w związki w pełni rozpuszczalna w wodzie, co w sposób znaczący zwiększa przyswajalność synergistycznie działających substancji.
Skład: ekstrakt z chmielu zwyczajnego (Humulus lupulus L.), ekstrakt z kurkumy (Curcuma L.), glikol propylenowy, gliceryna, woda, etanol.
Dawkowanie: Przed użyciem wstrząsnąć. Wyrób należy stosować doustnie kierując aplikator na obszar w jamie ustnej lub gardle. Nacisnąć dozownik kciukiem lub palcem wskazującym. Czynność tę należy powtórzyć 3-4 razy dziennie. Stosować w zależności od potrzeb.
Producent: BIOACTIVE-TECH
Chmiel zwyczajny (Humulus lupulus L.) zawiera około 130 różnych substancji wśród których są kwasy goryczkowe, polifenole, olejki eteryczne, monosacharydy, aminokwasy, białka, lipidy i kwasy tłuszczowe, pektyny, sole, ligniny i inne związki. Pośród związków polifenolowych (występujących w chmielu na poziomie ok. 3-5%) są flawonoidy. Dominującym flawonoidem chmielowym jest ksantohumol, który stanowi ok. 90% wszystkich prenylowanych flawonoidów w chmielu. Z kolei jego zawartość w suchej masie szyszek chmielowych wynosi ok. 1%. Badania naukowe dowiodły, że ksantohumol, który jest obecny w żeńskich kwiatostanach szyszek chmielu, wykazuje aktywność przeciwutleniającą, przeciwzapalną, przeciwwirusową, przeciwbakteryjną, przeciwgrzybiczą, a także działanie przeciwnowotworowe o szerokim spektrum, hamując rozwój komórek rakowych we wszystkich fazach nowotworzenia.